Dags att ordna vinterförvaringen

Hur har ni det med era garage? Det verkar ha blivit en trend att tilläggsisolera garagen till den nivå att det närmast går att bo där inne. Jag förstår inte riktigt varför, eftersom det finns ett stort problem med att hålla värmen inne. Garageporten. Det behöver vara en rejäl, jäkla port för att det ska vara möjligt att få ett varmgarage, och det känns inte riktigt som de här automatiska, panelindelade garageportarna kan hålla standarden. Men jag kollade faktiskt upp det, hur bra de faktiskt är, och jag kan villigt erkänna att jag blev förvånad. De är betydligt tätare än vad jag trodde, även om de inte kan mäta sig med en rejäl vägg. Dock så skiljer det sig mycket mellan olika typer, och såklart så spelar också priset roll. Ju mer du betalar, desto tätare garageport kommer du att få. Och nu när jag ser majoriteten av mina grannar göra just detta byte så rycker det i mina egna renoveringsdrömmar. Jag ska ta mig tusan byta garageport jag med!

Skönt med varm bil

Jag kan lugnt säga att jag är trött på att kämpa mot vädrets makter och varje vinter tvingas skyffla bort fem ton vita skithögar från min bil. Visserligen kan jag undvika det med att köra in bilen i garaget, men det kommer inte att ta bort det faktum att jag ändå måste stå och skrapa stenhård istrams från mina rutor. Med andra ord så vore ett tätt och varmare garage något som jag verkligen skulle gilla, något som skulle det göra det möjligt för mig att syssla med lite hobbyverksamheter utan att frysa arslet av mig.

Att köpa garageport visade sig inte vara någon match. Det var betydligt mycket enklare än vad jag hade förutspått. Det var egentligen bara att surfa in på min favoritsida www.bygghemma.se och titta runt lite och sedan landa i garageportskategorin. Och visst, det fanns mycket riktigt de där svindyra garageportarna på plats, men ska jag vara helt ärlig så är jag ändå förvånad över att priset var så lågt satt som det var. Jag började kolla bland de olika alternativen och kom fram till att det fanns många intressanta alternativ. Vad som helst skulle ju faktiskt vara bättre än det jag har idag, något som närmast påminner om en plywoodskiva som står lutad mot ett hål. Men jag har några riktigt intressanta garageportar att välja mellan, så jag ska nog fråga runt i bygden om vad andra har valt, så kanske det kan göra valet enklare för mig.

garage-door-553458_640

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *