Fiske – den perfekta avkopplingen

Berra kastar i Norån

Berra kastar i Norån

Det är stunder i oro och förtvivlan som det är bäst att bara lämna allt bakom sig för en stund och bara få fokusera på det som faktiskt betyder något i livet. Man måste hela tiden vara medveten om sina egna begränsningar för att man inte ska agera överilat eller göra saker som man kommer att få ångra i ett senare skede. Man behöver sätt att få utlopp för sina frustrationer och när det inte riktigt går som man vill eller har hoppats på. Hur lugnar man nerverna på bästa sätt? Det är såklart väldigt personligt hur det går till, man kan göra allt från att slå på en boxarsäck till att laga mat, men mitt eget sätt är fisket.

Att fiska är något som jag har gjort hela mitt liv och faktum är att det länge har varit en tradition i min familj. Redan som lite pojk blev jag instruerad av far hur det går till och vad man ska tänka på. Det som jag tyckte var det finaste med det hela var att det egentligen aldrig riktigt handlade om fisket i sig. Det handlade om umgänget och tiden som man fick spendera tillsammans utan att man hade massa annat som behövde göras. Det är det som jag har tagit med mig nu i vuxen ålder, inte själva fiskandet i sig utan miljön som det möjliggör. Det är verkligen inte viktigt för mig att fånga fisken, det är faktiskt så att jag släpper tillbaka det mesta av det jag fångar. Det viktiga är att det bara får vara jag och mina tankar ensam, eller med någon som man behöver spendera tid med. Det är fiske för mig och så kommer det alltid att vara. En gyllene stund av livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *