Konkursen är ett faktum

Det är med tunga sinnen som jag skriver dessa ord. Det ser inte längre ut som att Ydre kommer att ha sin bygghandel i drift och på många sätt så är det med en bitterljuv insikt som vi från och med nu kan se att de lägger ner sin verksamhet. Faktum är att de länge har kämpat med att hålla företaget på svarta siffror, något som säkerligen varit betydligt svårare än de först räknat med. Ydre Bygghandel trodde säkert att intresset skulle vara större, och kanske är det också så att de inte heller har gjort det bästa de har kunnat vare sig i försäljningsväg eller en märkbar och tillgänglig närvaro på nätet.

Det är såklart väldigt ledsamt att Ydre Bygghandel kommer att försvinna, och att människor kommer att förlora sina arbeten, men det finns fortfarande värdefull kunskap att ta med sig från det som just nu håller på att hända. Faktum är att en konkurs lär människor väldigt mycket, inte enbart om vad man gjorde fel, utan också om hur företaget faktiskt måste vara uppbyggt för att man ska kunna lyckas i sin bransch. Genom konkursen kommer säkert Ydre Bygghandel att få värdefull kunskap om hur de ska göra en eventuell nästa gång, hur man ska börja och vilka vägar man inte ska ta för att hamna i den utsatta situationen som de säkerligen länge befann sig i.

Ydre Bygghandel har länge varit ett givet inslag i samhället men det är bara att inse faktum, det gick inte längre att hålla verksamheten igång som det ser ut idag. Deras kunder kommer helt enkelt att tvingas hitta andra vägar och möjligheter för att hitta bra och kunnig personal som kan hjälpa dem med sina byggplaner. Det är där som det finns en möjlighet att göra något som ny aktör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *