Löpningen går bättre än väntat

Favoritspåret att löpa i

Favoritspåret att löpa i

Det här med att träna har nog aldrig riktigt varit min starka sida. Faktum är att den mesta träning som jag har fått har varit omedveten träning, träning man alltså har fått på köpet när man arbetat. När man jobbar inom bygg så sker själva träningen per automatik, man behöver inte tänka på det utan bara jobba på så kommer man att förbränna sina kalorier och hålla sig smal och stark. Det som kanske istället ta stryk med ett sådant arbete är att konditionen kanske inte alltid är som den ska vara. Alltefter som åren går har jag mer och mer börjat upptäcka hur viktigt det är att ha båda delarna för att klara av att arbeta, nämligen både styrka och kondition.

Därför har jag för ett tag sedan köpt mig ett par löparskor som jag nu testar för fullt i området. Från att ha varit en person som aldrig tränat för ”nöjes” skull så har jag blivit en av alla de som försöker äta asfaltsmeter efter asfaltsmeter. När jag väl drog igång så tyckte jag att det kanske var det allra tråkigaste man kunde ge sig i kast med, men allt efter att jag upptäcker att det faktiskt ger effekt så har det blivit roligare. Dessutom har jag noterat att det gör sitt för konditionen, för när jag arbetar med trä så kan jag ta i längre stunder än vad jag har gjort tidigare och det är minst sagt en välkommen effekt av träningen. Det lär bli många kilometer till ute i löparspåret för detta visade sig vara en mycket förtjänstfull investering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *