Om mig

Jag installerar nya fönster

Jag installerar nya fönster

Jag som skriver på den här bloggen heter Peter Thuresson och jag har så länge jag kan minnas varit intresserad av att sätta ihop saker för att skapa nya saker, som har praktiska användningsområden eller som bara ser vackra ut. Det handlar för mig om att ta tillvara på de grundelement som respektive pjäs består av, för det är i grunden som man kan hitta kvalitén i det som existerar. Är någonting byggt på ett sämre sätt med råvaror som inte håller måttet kommer det aldrig att vara lika bra som om man verkligen är noggrann med sakerna man arbetar med. Det har alltid funnits en kärlek hos mig till det råa, det formbara, det som lägger grunden till att den enkla stolen eller det komplicerade huset överhuvudtaget existerar.

Jag har många företag bakom mig, med mer eller mindre lyckade resultat. Efter att Ydre Bygghandel gått i konkurs så såg jag en möjlighet att utnyttja det jag kanske håller som allra mest kärt. Det saknades helt enkelt något på orten efter att bygghandeln hade gått i graven och jag såg det som mitt kall att göra något åt saken. Ydre kommer alltid att behöva en bygghandel och jag vill göra mitt bästa för att det ska vara möjligt.

I de bästa av världar kommer Ydre att återigen få en bygghandel och även fast jag inte har några större planer på att göra något åt det i den närmaste framtiden så finns det ett värde för mig att hålla liv i sidan, framför allt eftersom att det på många sätt är en berättelse om mig själv.