Tidningar och ännu mera tidningar

Jag har märkt med åren att är det något som jag uppskattar så är det saker som går att ta på. Som jag kan känna tyngden av och texturen på.
Jag vet inte vad adjektivet kallas – palpabilitet? Det heter i alla fall ”palpability” på engelska. Påtaglighet känns inte heller som riktigt rätt ord. Det fångar inte känslan jag tänker på.

Hur som helst så tycker jag att det är viktigt med detta att kunna ta och känna på saker. Det känns aldrig lika bra att läsa något på en skärm, oavsett hur smidig och lätt själva paddan eller datorn är. Det kanske gör mig till något av en levande anakronism eftersom jag ju skriver detta på en dator och ni läser det på en skärm. Men det är inte min poäng med detta.

Min poäng är att jag har kommit på att jag ju älskar magasin! Och jag tror att själva denna möjlighet att hålla, känna, bläddra är en stor del i det. Det är inte samma sak att scrolla upp och ner, sida efter sida, med fina bilder.

inglasning

Snyggt med inglasning!

Så nu har jag börjat prenumerera på nästan för många tidningar. Det är magasin om det allra mesta. Ett om skotrar och hur kul man kan ha med dem. Ett om vetenskap som är ömsom spännande ömsom skrämmande. Och så klart två om husbyggen och inredning, ett av dem har ett ekologiskt tema och det gillar jag verkligen. Det andra är mer lyxbetonad och mer lämpad för dagdrömmeri. Det är en väldigt mysig stund att ha för sig själv, att bläddra igenom de glossiga sidorna och vika hundöron på de sidor som är extra spännande och värda att komma tillbaka till senare.

I en av inredningstidningarna till exempel, så hittade jag ett inslag om inglasade uteplatser som var rätt trevligt, men det jag fastnade på var faktiskt en annons för Ryds Glas mittemot reportagets sista sida. Jag tittade in på sajten och hittade en kille, Jörgen, som ska komma nästa vecka och se hur de kan bygga om åt mig. Det ska bli skönt att kunna sitta ute på altanen även på vintern!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *