Vänta inte med att laga stenskott

Jag skrev tidigare om inglasade uteplatser och att jag hade fastnat för en annons för Ryds Glas, och det för mig in på ämnet för den här bloggposten. Det finns ju också något som heter Ryds Bilglas, som ni kanske har hört bland annat på radioreklam, och dessa fick jag anledning att anlita förra veckan. Jag fick nämligen en stenskott på bilrutan, och vis av tidigare erfarenheter då jag struntat i stenskott lite för länge och de förvandlats till sprickor som blir längre och längre så bestämde jag mig för att ta tag i problemet direkt – innan det blir en spricka.

Snabbt och enkelt!
Det hela gick väldigt smidigt till då Ryds Bilglas sköter all kontakt med försäkringsbolaget, och det enda jag behövde göra (förutom att betala självrisken, som är en väldigt liten kostnad) var att slå mig ner och avnjuta gratis kaffe och wifi under en halvtimme tills reparationen var klar. Jag är väldigt glad att jag tog tag i det direkt för om jag hade väntat så hade det kunnat bli ett mycket dyrare och mer långdraget jobb. I värsta fall får man ju byta hela rutan med tanke på att sprickor både innebär en försvagning av rutan samt att de kan ge sämre sikt om de sitter illa till.

Så nu är rutan lagad och det känns riktigt skönt. Man kan faktiskt beställa ett gratis stenskottsplåster från Ryds som man kan sätta på ett stenskott när man får det. Det är ju ingen permanent lösning eller lagning på något vis, men det hjälper till att skydda stenskottet mot smuts och fukt tills dess att man kan komma in till en verkstad och laga det. Helt enkelt de bästa förutsättningarna för lagningen, och med tanke på att det är gratis så är det ju en väldigt bra investering. Jag har skaffat mig ett sådant nu så att jag är beredd om jag skulle få fler stenskott. Förhoppningsvis får jag inte det, men man vet ju aldrig. Hittade den här lilla reklamsnutten som var lite rolig – man får ju hoppas att man inte råkar ut för något sådant i alla fall!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *